din graviditet find informationer - Majken Grønborg Sørensen

Her kan du finde links til informationer, der kan være relevante for dig i din graviditet

…eller måske er du bare nysgerrig på at vide lidt mere via emnerne nedenfor ->

Gode råd til graviditeten – Klik her

Undersøgelser i graviditeten – Klik her

Symptomtjekker i graviditeten – Klik her

Illustrationer i graviditeten – Klik her

Fysisk aktivitet i graviditeten – Klik her

Kaffe i graviditeten – Klik her

Sygdomme i graviditeten – Klik her

Febersygdomme i graviditeten – Skoldkopper – Røde hunde osv. – Klik her

Undgå madforgiftning i graviditeten – Kød + ost + fisk – Klik her

Udlandsrejser i graviditeten – Klik her

Kroppens reaktioner på graviditeten – Klik her
Herunder; Træthed, kvalme, at mærke liv, plukveer, ømmebryster, hyppig vandladning, Krampe eller uro i benene, forstoppelse, halsbrand, blødning fra tandkødet, hæmorider, strækmærker, udflåd, hævede ben, ømhed i ryggen, bækkensmerter, åreknuder osv.

Information om strækmærker – Klik her

Fosterbevægelser i graviditeten – Klik her
Hvis moderkagen ligger mod forvæggen i livmoderen, kan det være sværere at mærke fostrets bevægelser. I mit tilfælde gik der et par uger yderligere, før jeg mærkede bevægelser dvs. først omkring uge 25.
Tidligt i graviditeten kan moderkagen være forliggende – lægge nederst i livmoderen – Klik her

Plukkeveer i graviditeten – Klik her

Jernmangel i graviditeten – Klik her
Jernmagel – Anæmi defineres som: Hb < 6.2 mmol/l (10 g/dl) for gravide.

Alkohol i graviditeten – Klik her

Information til gravide fra Sundhedsstyrelsen – Klik her


Urinvejsinfektion i graviditeten – Klik her
Nyrebækkenbetændelse i graviditeten – Klik her

Jeg havde desværre selv infektion gennem det meste af min graviditet. Jeg har vist haft blærebetændelse en enkelt gang før for mange år tilbage, så jeg var ikke så bekendt med generne i forbindelse hermed.
– Jeg vil dog lige fortælle her; at ifølge min egen erfaring kan urinvejsinfektion gøre pinefuldt ondt, når man er gravid!!
Der gik desværre lang tid, før lægerne fandt ud af, at det var det der smertede og sved nederst i min mave. De urin stix der blev lavet ved besøg hos egen læge, jordemoder og på hospitalet gav ikke tegn på nogen infektion. Det var kun, når min urin blev sendt til laboratorium, at der er kom resultat tilbage, der viste, at jeg rent faktisk havde en infektion. – Jeg gjorde det til sidst; at jeg tog på apoteket og købte et rør til urinprøve og skrev en papirlap med mit navn og CPR nr. -> Disse to ting afleverede jeg til min egen læges sekretær og fortalte, at jeg gerne ville have det sendt ind ifølge aftale med min jordemoder. Først her blev det sendt ind til dyrkning på laboratorium. (Trods flere konsultationer hos både egen læge og på hospitalet med smerter nederst i maven) Så hvis du har smerter nederst i maven eller i urinvejene, så insister på, at din urinprøve indsendes til et laboratorium. (Og husk at det helst skal være morgenurin) Til sidst viste der sig et mønster; at min urinprøve kun gav udslag ved laboratorietest (Og jeg skiftede læge) Så heldigvis endte det med, at min urin derefter blev kontrolleret hyppigt.