På siderne under menuen ‘Ny med barn’ vil jeg liste nogle af de emner, som jeg selv støder på undervejs.

Find emnerne i dropdownmenuen.

 

Babys motoriske udvikling kan se således ud i løbet af de første 20 måneder:

1 måned: Når baby ligger på maven, prøver han at løfte hovedet fra underlaget.

2-3 måneder: Baby støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

4 måneder: Baby kan selv holde sit hoved i siddende stilling. Baby rækker ud efter ting, men ”fanger” dem sjældent. Begynder at kunne trille rundt.

5 måneder: Hvis baby får hjælp til at sætte sig op, vil det sidde med rank ryg og hovedet i fin balance. Baby griber fat i genstande og slipper dem igen, hvis man tilbyder noget andet.

6 måneder: Baby kan sidde i høj stol med støtte i ryggen. Øver sig i at vende sig fra ryg til mave. Flytter en legesag fra den ene hånd til den anden. Putter alting i munden.

7 måneder:  Sidder uden støtte i kortere perioder.

8 måneder: Kan stå med støtte fra en voksen. Støtter med hele foden på gulvet.

9 måneder: Står selv med støtte fra et møbel eller andet.

10 måneder: Barnet har lært at kravle. Der er mange forskellige måder at kravle på. Det er ikke alle børn, der kravler på hænder og knæ. En del møver sig frem på maven, andre skubber sig frem siddende på numsen.

11-13 måneder: Barnet tager de første skridt med håndstøtte. Først har barnet brug for støtte i begge hænder. Senere er det nok med én. Nu kan barnet selv rejse sig op ved en stol eller et bord. Barnet samler genstande op med det såkaldte pincetgreb.

13-15 måneder: Barnet begynder at gå rundt ved møblerne. kan lægge en klods oven på en anden. Tager de første, vaklende skridt.

15-18 måneder: Barnet går uden støtte med armene højt løftet og vidt spredte ben. Det kan bygge et tårn af klodser, begynder at kunne spise selv, kan bladre i en bog.

18-20 måneder: Barnet bliver stadig mere sikkert på benene og går nu med armene ned langs siderne. Balancen er blevet betydeligt bedre, måske forsøger barnet sig nu med at kravle op ad trapper. Barnet kan trykke et håndtag ned og åbne et låg.

 

Sådan udvikles barnets sanser – Klik her

Reflekser hos barnet – Klik her

Motorisk udvikling – Klik her og se skema