baby-skanning
Der er som udgangspunkt 2 skanninger i din graviditet.
Disse foretages som ultralydsskanninger udenpå maven. (Det kan være nødvendigt også at skanne dig gennem skeden. (Ultralyd består af højfrekvente lydbølger, og der er ikke beskrevet nogle komplikationer eller bivirkninger ved ultralydsskanning i graviditeten.)

Måske sender din egen læge dig til en skanning tidligere hos en gynækolog eller lignende. Det kan blot være en tryghedsskanning eller evt. for at tjekke, om din graviditet ligger udenfor livmoderen. Denne skanning kan være ved ultralyd gennem skeden.

De 2 ultralydskanninger i graviditeten

1. Skanning – er nakkefoldsskanningen og doubletest – Klik her

Denne skanning bliver foretaget omkring når du er i uge 11 – 14. (3 mdr. henne i din graviditet)
(Risikovurdering for Down Syndrom)

Klik her – For mere information om nakkefoldsskanningen og blodprøven i København
Du skal selv bestille tid til denne skanning. (Ved 1. besøg hos egen læge i uge 6-10 får du information om skanningen, og hvordan du kan bestille tid til denne)
Hvis du bor i København, skal du bestille tid her

Doubletesten er en blodprøve, som skal tages på fødestedet i god tid inden nakkefoldsskanningen.

Det er bedst, at du får taget doubletesten i god tid, så blodprøvesvaret er klar til den dag, du skal nakkefoldsskannes. Blodprøven skal tages i perioden, hvor du er mellem 8 uger + 0 dage henne og 13 uger + 6 dage henne – men helst inden 10 uger + 0 dage.

Mere om skanninger i graviditeten på Rigshospitalet – Klik her

Ultralydsskanninger i graviditeten – Klik her

 

2. Skanning – Er misdannelsesskanningen eller gennemskanningen – Klik her

Denne skanning bliver foretaget omkring når du er i uge 18 – 20.
Misdannelsesskanningen bliver som regel udført af en specialuddannet jordemoder eller sygeplejerske, også kaldet en sonograf.
Undersøgelsen udføres for at sikre, at fostret ser normalt ud, fostrets organer gennemgås ligesom fosterbevægelser og moderkagens placering undersøges.

 

Yderligere skanninger hvis du selv betaler – Kønsskanning

Hvis du ønsker yderligere skanninger i din graviditet, kan du vælge selv at betale for disse på en privatklinik.

Det kan evt. være hvis kønnet på barnet ikke oplyses ved nakkefoldsskanningen, og du ikke kan vente til misdannelsesskanningen med at vide kønnet på barnet.
Jeg var selv inde hos Lille Liv i København til en kønsskanning da jeg var 14 +3, og de var meget grundige, søde og jeg fik nogle skanningsbilleder med hjem.
– Kønnet på barnet blev bekræftet ved misdannelsesskanningen på hospitalet, hvor jeg skal føde.
(De foretager kønsskanning tidligst fra uge 14 +0 – dvs. des længere tid du venter des mere sikkert kan de give resultatet)
Læs om klinikken – Klik her

Klinikken Lille Liv i København har ofte tilbud på kønsskanning på dealsites som http://www.deal24.dk/ eller https://bownty.dk/deal/23003101 og andre dealsites – så tilmeld dig deres nyhedsbrev, så får du besked, når de har en deal.


Her er en ultralydsskannings kalender – Klik her