Barnets tigerspring

Dit barn tager 10 mentale spring i løbet af det første halvandet år af sit liv. Spring, der kaldes tigerspring. Læs om dem her.

Tigerspring kommer som hovedregel, når jeres barn er 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46, 55, 64 og 75 uger gammelt. Alle børn skal igennem den samme udvikling, men det er forskelligt, hvornår udviklingen begynder, så der er ingen grund til at blive urolig, hvis guldklumpen er mild og tilfreds i uge 5.

Vidunderlige uger
Hetty van de Rijt Frans Plooij har skrevet en overskuelig, informerende og lærerig bog om de perioder, som alle børn gennemgår, og som nogle gange kan synes umulige at forholde sig til. Perioder som er naturlige for børn at have og perioder, som viser, at dit barn udvikler sig mentalt, som det skal. Disse perioder er udviklingsspring, som du i ”Vidunderlige Uger” kan følge med i.

Du kan også bare følge med i dit barn udviklingsspring via app’en Vidunderlige Uger.
Her beskrives perioderne samt de udfordringer de kan bringe for dit barn, så du er forberedt til at hjælpe dit barn bedst igennem perioderne. Du kan også se videoer og oversigter over, hvilke færdigheder din baby har udviklet efter hvert udviklingsspring.
Jeg var selv skeptisk overfor denne app i starten…men jeg må indrømme, at det er nu meget rart, at skele lidt til informationerne – Især er det spændende at følge med i, hvornår baby forventes at have udviklet de enkelte færdigheder.

‘Vidunderlige Uger’ som app – Klik og se den her
(App’en koster kun omkring 25 kr.)

 

Du kan også læse beskrivelser at de forskellige udviklingsspring her:

5 ugers tigerspring – Sanserne – Klik her

8 ugers tigerspring – hænder, fødder og mønstre – Klik her

12 ugers tigerspring – Lyde og lugte, stemme, gurgle og lave bobler – Klik her

Se flere tigerspring – Klik her