Børn og hverdagsfilosofi - Majken G Sørensen

Så fik jeg endelig skudt gang i denne Instagramprofil…

og jeg håber I vil følge med på Børn og hverdagsfilosofi

@Bornoghverdagsfilosofi – Lige her > ❤️

Her deler jeg krea DIY projekter, du kan lave med (og til) børn, sjove hacks til hverdagen med børn og lidt om min teori og metode til at se hverdagen med børnenes briller ❤️ ❤️ ❤️

– en teori og metode, som måske kan gøre praksis lettere.
– små genkendelige historier der giver tanke til teorien.

Og lidt sjov fra hverdagen her hos os ❤️
Med vores krea DIY projekter, lidt hverdags-lommefilosofi, tip til børneshopping og nysgerrige spørgsmål til fageksperter og hverdagseksperter.

Jeg arbejder dagligt med at sætte mig ind i forskning på børneområdet og vil bl.a. videreformidle dele af det inde på profilen også.

 

‘Børn og hverdagsfilosofi’ 

Følg meget gerne med på Børn og hverdagsfilosofi – Klik her

(Se mere i introen under ‘højdepunkter’)

 

Hvis du spørger mig, er børn ligesom du og jeg – med samme følelser som du og jeg.

 De er lidt nyere i verden end du og jeg – men ellers ikke så meget anderledes ❤️

Og her mener jeg faktisk fra de er HELT små ❤️     Mit mantra ❤️      Majken G. Sørensen ❤️

 

Da jeg fik kendskab til begrebet ‘ifavnsk’ – en anden mors måde at anskue børn på.
Blev jeg inspireret til at overveje, hvordan JEG anskuer det. Jeg griflede på 5 minutter dette ned på min blog.
…og nu et par år efter – mener jeg faktisk det samme.
Og denne metode er noget af det, jeg gerne vil vise mere af på instagram-profilen.

 

COM-PAS-SION

En teori og metode som måske kan gøre praksis lettere.

(med ovenstående mantra in mente: At børn er ligesom du og jeg – med samme følelser som du og jeg. De er lidt nyere i verden end du og jeg – men ellers ikke så meget anderledes)

 

❤️❤️❤️
🔹 ‘Hvordan ville jeg selv gerne have det, hvis det var mig lige der?’
🔹 ‘Hvad ville jeg selv føle i den situation?’
🔹 ‘Hvad ville få mig til at…?’
…osv.
disse tanker vil give en BEVIDST væren omkring sit barn – give velovervejede og gennemtænkte handlinger omkring barnet. Med overvejede forhold – hvad synes jeg egentlig selv; er der også grobund for større selvsikkerhed hos forælderen, når budskabet formidles videre til barnet. Det skaber tryghed – for alle der er med ‘på tur’.

– Og ikke mindst betyder dette perspektiv, at barnet SES som et menneske og et INDIVID ligesom alle os andre – og ikke som en gruppe der hedder ‘børn’, hvor én løsning passer på alle. 🚼

Barnet bliver SET og ‘taget seriøst’, når det giver udtryk for sine følelser, og man lige der bliver inviteret til at overveje; VILLE JEG MON REAGERE LIGE SÅ OG HVORFOR?

Den individuelle vurdering, som den enkelte forældre gør sig, kaster AUTENTICITET af sig – som jeg er stor fan af! Børn må gerne mærke, at mennesker er forskellige, og når vi er så tætte med vores børn, som vi er i dag – så kan de godt rumme, at der kan sættes flere farverige tillægsord på sin forælder eller på det enkelte menneske der mødes derude.

Måske vil barnet, når det bliver større, endda blive bedre rustet til at rumme sine egne ’tillægsord’ i daglig tale kaldet ‘særheder’ – og let falde til ro med disse, fordi det vil synes helt naturligt at indeholde lidt af hvert.

Plads til FORÆLDRE-AUTENTICITET, giver plads til menneskers FORSKELLIGHEDER, da jeg som forælder har mine tanker om, hvilken ‘tro og værdier’, jeg gerne vil give videre – og du som forælder, har dine tanker om, hvad du gerne vil give videre til dit barn.

Igen tilbage til det BEVIDSTE VALG og gennemtænkt, bevidst videreformidling…
❤️❤️❤️

…mine umiddelbare tanker ❤️

 

Metoden COM-PAS-SION tager udgangspunkt i nøgleordene:

 ❤️Empati – at sætte sig i andres sted
❤️Autenticitet
❤️Bevidst adfærd
Og tanken om at tage børn ‘seriøst’ og se dem med følelser fuldstændig ligesom os voksne – at de er enkeltindivider ligesom os voksne og ikke en fællesenhed der hedder BØRN, hvor man kan bruge en one-size-fits-all guide.

Jeg håber, at denne teori og metode kan give inspiration til at forsimple synet og tanken om børneopdragelse og væren omkring børn – og dermed gøre det langt nemmere at navigere i og bruge i praksis.

Resultatet af teorien og metoden er ikke anderledes end det der kommer fra mange andre fageksperter med det nye børnesyn. De nævner også denne del i bi-sætninger i deres teorier…at man ville jo heller ikke gøre XXX overfor en anden voksen – Men jeg vil med min teori og metode gerne trække NETOP DENNE POINTE op i overskriften.

Det er en yderst simpel metode at bruge – da man ikke behøver tage på noget onlinekursus eller være med i en Klub-Mor for at lære “dos and don’ts omkring børn”….Man kan med denne metode hurtigt tænke sig frem til det selv 🙂 ❤️

 

Følg med på min instagramprofil for meget mere information om denne teori og metode->

Følg meget gerne med på Bornoghverdagsfilosofi – Klik her